I slutet av 2022 bjöd Danmarks ambassad in BeBos medlemmar att följa med på ett studiebesök i Köpenhamn för att besöka en bred grupp av bostadsföretag, rådgivare, byggare och leverantörer som alla är en viktig del av satsningen på renovering i Danmark. Studiebesöket genomfördes 24-25 januari 2023 där 11 personer från BeBo-företag deltog.

Under studiebesöket gjordes det besök i Tingbjerg (bostäder från 1950-talet), i Taastrupgaard (bostadsområde från 1960-talet), i Urbanplanen (bostäder från 1960-talet) och hos KAB. Det genomfördes även en workshop med danska renoveringsspecialister om hållbar renovering hos BLOXHUB.

Studiebesöket gav många insikter i likheter och skillnader mellan Sverige och Danmark både vad gäller teknik, bostadsformer, lösningar och hur man resonerar kring sociala och ekologiska hållbarhetsfrågor. Mixen av studiebesök på plats och genomgång av olika projekt i sal uppskattades av många och resan gav inspiration och nya idéer som deltagarna tar med sig hem till sina respektive organisationer.

Nedan visas några bilder från studiebesöket:

Publicerad
Senast uppdaterad