- Börjar:
- Slutar:
- Plats:
- Digitalt - se anmälningslänk nedan
Livsmedelsbutiker som sitter som hyresgäster i kommersiella fastigheter eller flerbostadshus producerar överskottsvärme som brukar oftast fläktas bort. Återvinning av överskottsvärme i fastighetens värme- och ventilationssystem minskar behov för inköp av energi och därmed förbättrar fastighetens energiprestanda.
Energimyndighetens nätverk Relivs, Belok och Bebo, bjuder på ett digitalt lunchseminarium för att presentera resultat och erfarenheter från ett forskningsprojekt där livsmedelsbutiker och fastighetsägare samverkar för att återvinna överskottsvärme från butikernas kylsystem i fastighetens VVS-system.
Projektet, som drivs av KTH i samarbete med CIT Renergy, finansieras via Energimyndighetens TERMO-program.
Lunchseminariet vänder sig till fastighetsägare som har livsmedelsbutiker som hyresgäster samt till livsmedelsbutikschefer och andra inom butikskedjor som arbetar med fastighets- och energirelaterade frågor.
Välkommen!
Agenda:
- Om projektet Samverkan mellan livsmedelsbutiker och fastighetsägare för energioptimering. Jaime Arias Hurtado, Universitetslektor KTH
- Fallstudier: erfarenheter och lärdomar. Daniel Steuer, doktorand KTH
- Livsmedelshandlarens perspektiv. Sven-Erik Lindström, ICA Nära Humlegården.
- Fastighetsägarens perspektiv
- Vägledning för butiker och fastighetsägare. Josep Termens, koordinator Relivs.
- Frågor och diskussion